Tein tänään muhjuisista mansikoista valtavan satsin hilloja. Hillosokeripussin kyljessä oli simppeli perusohje.
MANSIKKAHILLO:
1 kg mansikoita
0,5 dl vettä
0,5 kg hillosokeria.
Kaikki ainekset kattilaan, keitellään 10 min ja tölkitetään puhtaaksipaistettuihin purkkeihin.
Tein kaksikertaisen satsin perushilloa, jonka sitten jaoin 2 osan ja maustoin toisen osa vaniljasokerilla (lipsahdi tosi paljon). Koska mansikoita oli vielä runsaasti jäljellä, päätin improvisoida lisää. Kesäisin puristan aina limeä veteen raikkaaksi hellejuomaksi. Meillä on nytkin vadillinen limettejä ja päätin laittaa niitä hilloon. Laitan hillokokeilun reseptin tänne itselleni muistiin, kun eihän tästä voi tulla muuta kuin hyvää! Tuoksu ja koemaisto ainakin antavat luvan odottaa paljon!
MANSIKKA-LIME-HILLO
1kg mansikoita
2 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
750g hillosokeria
1dl Cointreau
Laita mansikat, limet (mehu ja kuori) ja sokeri kattilaan ja keittele 10 min. Lisää Cointreu ja tölkitä heti, ettei hyvät huurut karkaa :D
18.7.2011
Copyrighted Langankiertoa 2009. All rights reserved. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates. Wordpress designed by Simplywp
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti